vijesti www.metkovic.hr

 Predstavljanje knjige

Vugdelijine „Glasne misli“ predstavljene domaćoj publici

Metković, 21.2.2020. - Neretvanski Cetinjanin Vatroslav Vugdelija sinoć je u Gradskoj knjižnici Metković javnosti predstavio svoju knjigu „Glasne misli“, u kojoj su sabrani njegovi tekstovi u formi kolumne što su proteklih 12 godina čitani u istoimenoj emisiji na Radiju Delta te objavljeni na portalu radiodelta.hr.

Na početku se brojnoj publici, u kojoj su bili gradonačelnik Milan i zamjenica župana Marević, obratila ravnateljica Knjižnice Vesna Vidović, a potom je Branko Medak uz gitaru otpjevao pjesmu Ante Nadomira Tadića Šutre „Ne daj se, Cetino“, poznatu u izvođenju Klape „Sinj“.

O suradnji s Vugdelijom i nastanku emisije govorio je direktor Radija Delta Marijo Kežić, a Vugdelija je na lekturi zahvalio Ines Vukoji te Anti Leki na naslovnici knjige koju su posjetitelji nakon predstavljanja mogli kupiti, od čega će prihod biti upućen u humanitarne svrhe.

Knjiga je prošle godine tiskana u nakladi Kulturnoga društva Trilj, čiji je predsjednik i urednik knjige don Josip Dukić uvodno rekao da „Autor piše o temama iz svakodnevnog života, analizira ljude, obitelj, društvo, Crkvu, politiku, sport ali i egzistencijalne i eshatološke teme. Sve promatra otvorenih očiju i dobronamjerno te iz svog bogatog životnog iskustva slušatelju i čitatelju na jasan i duhovit način upućuje poruke tolerancije, ljubavi i mira.“

Inače, Vugdelija je prije šest godina za emisiju „Glasne misli“ dobio Nagradu „Srebrni mikrofon“, što ju svake godine dodjeljuje Hrvatska udruga radija i novina.