vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Volonteri SŠ Metković putuju u Indiju

Metković, 21.2.2020. - U srednjoj školi Metković sretan put u Indiju poželjeli su školskoj pedagoginji Violeti Oršulić te učenicama Lani Batinović i Mariji Glavinić, koje će iduća dva tjedna provesti u Indiji volontirajući u župi Mariapoli koju je osnovao otac Ante Gabrić.

– Članovima udruge Mladi oca Ante Gabrića, koja djeluje pri Srednjoj školi Metković, na tom putu za očuvanje naslijeđa našeg velikog misionara, pridružit će se i vicepostulator pater Ante Tustonić i fotograf Zvonimir Atletić. Uz darove i donacije dobrih ljudi za dovršetak obnove misije Mariapoli, svojim domaćinima nose i mnoge delicije našega kraja.

U dalekoj Indiji, drugoj Antinoj domovini, održat će se svečana proslava njegova 105.rođendana. Tom će prigodom biti predstavljena pjesma Gladno dijete i videouradak nastanka milenijske fotografije koju su snimili naši mladi volonteri. (https://youtu.be/NVYXrGH54Us, https://youtu.be/a3ZVRUjlRs8)

Prikazat će se i spot klape Žveljarin s pjesmom Tamo gdje palme cvatu. Vjerujemo da će za naše volontere ovo putovanje biti nezaboravno iskustvo, stoga s nestrpljenjem očekujemo njihove putopise koji će se moći pratiti na Facebook i Instagram profilu pod nazivom Antinim stazama – javljaju iz SŠ Metković.