vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Znatna ulaganja u kulturu i sport

Metković, 27.2.2020. - Ustanova za kulturu i sport Metković u posljednje vrijeme ulaže znatna sredstva u kulturno-sportske objekte o kojima ona u gradu skrbi.

Najveća investicija bila je u kompleks Gradskoga kulturnog središta na kojemu je izmijenjeno 96 prozorskih otvora. Ista vrsta otvora izmijenjena je na zgradi Boćarskoga doma gdje je postavljen 21 novi otvor, čime će se postići znatne uštede u energiji potrebnoj za hlađenje i zagrijavanje objekata. Riječ je o suvremenoj stolariji s dvostrukim izostaklima te u jednome dijelu i škurama. Vrijednost ukupnih radova s PDV-om je 504.777,35 kn, od čega je 250.000,00 kn dobiveno putem Natječaja Ministarstva kulture RH, dok su ostalo sredstva iz gradskoga Proračuna.

Nakon što su na nogometnom igralištu 'Iza Vage' i nogometnom igralištu 'Metković' kompletno renovirane četiri, tj. dvije svlačionice, ove se godine nastavlja s renoviranjem preostalih svlačionica. U tijeku je renoviranje treće svlačionice na igralištu Metković, kao i postupak odabira izvođača za renoviranje dviju svlačionica na igralištu 'Iza Vage'. Radovi su s PDV-om vrijedni 237.200,63 kn.

Nastavak nam godine donosi i III. fazu ulaganja u Ljetnu scenu Gradskoga kulturnog središta, u sklopu čega će se renovirati betonski pod i kompletno izmijeniti stolice. Također, na redu je i kompletna obnova kvartovskih dječjih igrališta. Za to je u tijeku dorada projektne dokumentacije i raspisivanje natječaja za izvođače radova.