vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Izvrstan koncert Lovre Marušića u GKS-u

Metković, 10.7.2020. - Mladi hrvatski pijanist Lovre Marušić sinoć se u sklopu 'Metkovskoga ljeta' u Galeriji GKS-a domaćoj publici predstavio svojim klavirskim recitalom, na kojemu je svirao djela J. Haydna, A. Skrjabina, D. Scarlattija i R. Schumanna.

Publiku je pozdravila i umjetnika predstavila ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč, nakon čega je uslijedilo više od sat vremena muziciranja. Nagrađen pljeskom, Marušić je publici odsvirao i dodatak.

Lovre Marušić (Omiš, 1992.) svoje prve poduke iz klavira dobiva od prof. Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Troull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana a nastavio u klasi Ljubomira Gašparovića kod kojeg je uspješno diplomirao ove godine i stekao titulu magistra muzike. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana. Osvajač je brojnih domaćih i međunarodnih nagrada, a najnovije je da je pozvan na Natjecanje Steinway & Sons, što ga organizira Cleveland International Piano Competition. To uključuje nastup pred komisijom u Hamburgu u Steinway salonu 17. srpnja. ove godine.

Održavanje koncerta potpomoglo je Ministarstvo kulture RH i Grad Metković.