vijesti www.metkovic.hr

 Turizam

Kao nekada – na Pelješac brodom na kupanje

Metković, 26.7.2020. - Minikruzer Peregrine Dalmatia, što smo ga već naviknuli gledati privezana uz Veliku rivu u Metkoviću, jučer je isplovio put Pelješca, promotivno noseći svoje goste na jednodnevni izlet s kupanjem, te tako oživio lijepa sjećanja starijih koji su na kupanje iz Metkovića u Trpanj išli brodom.

Brod Peregrine Dalmatia luksuzni je 39-metarski minikruzer kojim na višednevna krstarenja Jadranom plove turisti iz Australije. Premda je za iduću sezonu već rasprodan, ove je godine zbog situacije s koronavirusom i obustave letova s Australijom otkazana cijela sezona.

Vlasnik broda Roko Mandić iz Omiša te Matea i Dragan Tolić iz Turističkoga obrta Neretva Info odlučili su takvu situaciju pretvoriti u priliku ponajprije lokalnim stanovnicima doline Neretve i gravitirajućih područja, kojima se nudi jedinstven jednodnevan izlet na kupanje. Brod će iz Metkovića ploviti Neretvom te preko Neretvanskog kanala do plaža na Pelješcu. Turistima će se na brodu usluživati hrana i piće, a kupanje će biti s usidrenoga broda. Posebnost je ta što će brod ploviti s najviše 40 gostiju, kojima će na raspolaganju biti tri palube pa će svatko moći stvoriti svoj kutak privatnosti, što je itekako važno kod pridržavanja preporučenih i propisanih mjera ponašanja zbog koronavirusa.

Cijena izleta po osobi je 490 kuna, što uključuje piće dobrodošlice i „snack“ te ručak s jednim pićem, dok je cijena za djecu od četiri do 10 godina 300 kuna. Tijekom izleta sa šanka će se piće posluživati po cijenama lokalnih kafića. Redoviti izleti započet će od srijede, 29. srpnjem, s polaskom u devet sati s Velike rive u Metkoviću.

Kontakt: Facebook stranica – Peregrine Dalmatia, mob: 098 9206 360