vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Nastupom Kvarteta ‘Papandopulo’ završeno Metkovsko ljeto

Metković, 15.8.2020. - Koncertom Kvarteta ‘Papandopulo’ sinoć je na terasi Ljetne scene GKS-a završen program ovogodišnjega Metkovskog ljeta. Saksofonisti Nikola Fabijani, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak tako su treći put u Metkoviću u posljednjih pet godina oduševili istinske ljubitelje klasične i suvremene komorne glazbe.

Svoj su nastup započeli Duboisovom skladbom ‘Quatour’ te nastavili Campovom ‘Tintamare’, Tudorovom ‘Scene’ i Papandopulovom ‘Tri studije’, da bi koncert efektno završili Obradovićevom ‘Petrichor’ i Rossinijevom ‘Rossini per quatro’.

Kvartet ‘Papandopulo’ jedan od najuspješnijih hrvatskih komornih sastava, koji bilježi veliki broj nastupa u zemlji i inozemstvu, a posebno se ističe njihov koncert u slavnoj dvorani Berlinske filharmonije. Njihov prvi album ‘Papandopulo’ objavljen je u izdanju Diskografske kuće Croatia records, a od pet nominacija za nacionalnu diskografsku nagradu osvojio je ‘Porin’ za najbolju izvedbu u kategoriji ozbiljne glazbe.

Prije koncerta umjetnike je najavila ravnateljica UKS-a Zrinka Mijoč te publici zahvalila na praćenju programa ovogodišnjega Metkovskog ljeta.