vijesti www.metkovic.hr

 Priopćenje za javnost

Stožer civilne zaštite Grada Metkovića još jednom poziva na pridržavanje epidemioloških preporuka i mjera

Metković, 14.9.2020. - Iz Stožera civilne zaštite Grada Metkovića, na čelu s načelnikom stožera i zamjenikom gradonačelnika Damirom Raićem uputili su priopćenje u kojemu su građane još jednom pozvali na pojačani oprez i poštivanje epidemioloških preporuka i mjera u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa.

„Drage sugrađanke i sugrađani,

od samog početka pandemije koronavirusa, bili smo pravi primjer odgovornoga ponašanja. Poštovali smo epidemiološke preporuke i mjere Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu, što je rezultiralo malim brojem oboljelih od koronavirusa u našemu gradu.

S obzirom da posljednjih tjedana svjedočimo porastu broja oboljelih, dužnost mi je, još jednom pozvati vas na oprez i podsjetiti vas da koronavirus može biti vrlo opasan po zdravlje svih nas, a posebno starijih sugrađana i onih s kroničnim bolestima.

U svrhu sprječavanja daljnjega širenja koronavirusa, Stožer za civilnu zaštitu Grada Metkovića vršit će pojačani nadzor na mjestima okupljanja većeg broja ljudi, što se posebno odnosi na ugostiteljske objekte.

Iako okupljanja i druženja nisu zabranjena, apeliram na sve vas da se u tim prilikama pridržavate epidemioloških preporuka i da još jednom svima pokažemo svoju odgovornost. Samo zajedno možemo zaustaviti pandemiju i što prije izaći iz ove krizne i neočekivane situacije.

Čuvajmo naš grad! Čuvajmo jedni druge!“