vijesti www.metkovic.hr

 Akcija

Započinju ovogodišnji preventivni sistematski pregledi za branitelje

Metković, 14.10.2020. - I ove godine Ministarstvo hrvatskih branitelja u suradnji s Ministarstvom zdravstva provodi program preventivnih sistematskih pregleda koji su namijenjeni svim hrvatskim braniteljima iz Domovinskoga rata, pa tako i onima s područja Dubrovačko neretvanske županije.

Riječ o populaciji koja je podložnija raznim oboljenjima, pa je svrha ove akcije što ranije otkrivanje onkoloških, kardiovaskularnih i drugih kroničnih nezaraznih bolesti te skretanje pozornosti hrvatskim braniteljima na važnost ranog otkrivanja i početka liječenja bolesti. Također, cilj akcije je i motivirati ih da aktivno sudjeluju u očuvanju, unapređenju i kontroli svog zdravlja.

Sistematski pregledi uključuju laboratorijsku dijagnostiku, ultrazvučne te specijalističke preglede, a obavljaju se u Općoj bolnici Dubrovnik.

Svi koji žele proći ponuđene preglede pozivaju dodatne informacije mogu dobiti u Područnom odjelu Ministarstva hrvatskih branitelja u Metkoviću, Kralja Zvonimira 22, svaki radni dan u vremenu od 8 sati do 15 sati ili pozivom na broj telefona 020-690-040.