vijesti www.metkovic.hr

 Gospodarstvo

Metković d.o.o. za kapitalne projekte povukao preko 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Metković, 25.1.2016. - U petak je u Zagrebu u uredu generalnoga direktora Hrvatskih voda potpisan Ugovor za izgradnju Biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud, koji će se graditi i sklopu Projekta Zaštite od onečišćenja voda u priobalnom području 2.
   Naručitelj radova je Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, a izvođač je Zajednica ponuditelja: Viadukt d.d. Zagreb i Komunalno Podjetje Ormož d.o.o. (Slovenija). Komisionar u Ugovoru su Hrvatske vode d.o.o. Zagreb. Vrijednost Ugovora je 7.155.817,91 kn, što je u potpunosti darovnica Svjetske Banke (WB).
   Vrijeme trajanja Ugovora je 11 mjeseci, s time da građevinski radovi trebaju biti gotovi u prvih pet mjeseci, a preostalih šest mjeseci vrijeme je predviđeno za puštanje uređaja u rad i obuku osoblja. Ugovor je stupio na snagu datumom potpisa.
   Također, u tijeku je priprema Natječajnog dokumenta i za Projekt Rekonstrukcija dijela Vodoopskrbnog sustava Metković, čija je ukupna vrijednost prihvatljivih troškova 3.682.910,14 kn. Navedeni je Projekt prijavitelja Metković d.o.o. za financiranje odobren u okviru Operativnoga programa Zaštita okoliša 2007. – 2013., a koji je 23. travnja 2015. raspisalo Ministarstvo poljoprivrede. Bespovratna sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 3.130.473,62 kn, odnosno 85% iznosa prihvatljivih troškova. Projekt treba biti završen do 31. prosinca ove godine.