vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metkovski karataši u Pločama požnjeli medalje

Metković, 25.1.2016. - Na Županijskom prvenstvu u borbama i katama, što se 23. siječnja u organizaciji  Dubrovačko-neretvanskog karate saveza i tehničkog organizatora Karate-kluba Porto Tolero iz Ploča, održalo u Pločama, metkovski karate-klubovi ostvarili su izvrstan uspjeh.

KK Knez Domagoj iz Metkovića sudjelovao je s 27 natjecatelja te osvojio 29 medalja i to 12 zlatnih, 6 srebrnih i 11 brončanih.

Zlatne medalje u katama osvojili su Marko Ilić u kategoriji mlađi učenici, Mihaela Marević u kategoriji učenice, Ivan Bebić u kategoriji učenici, Luka Marević u kategoriji mlađi kadeti, a u borbama Ana Bebić u kategoriji mlađe učenice +36, Ivana Ilić u kategoriji učenice +44,  Ivan Bebić u kategoriji učenici -42, Matea Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje -50, Petra Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje -55, Ivan Marević u kategoriji kadeti -70, Petar Jeramaz u kategoriji seniori -84 te Mladen Kolovrat u apsolutnoj kategoriji.

Srebrne medalje u katama ostvarili su Ana Bebić u kategoriji mlađe učenice, Ivana Ilić u kategoriji učenice, Davor Beno u kategoriji mlađi kadeti, a u borbama Ante Bebić u kategoriji juniori -76, Mladen Kolovrat u kategoriji seniori -84 i Petar Jeramaz u apsolutnoj kategoriji.

Bronce su osvojili Petra Kljusurić i Lana Senta u kategoriji učenice, Ivan Guinović u kategoriji učenici, Katarina Lazarević i Matea Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje, a u borbama Petra Kljusurić u kategoriji učenice -32, Ivan Guinović u kategoriji učenici -38, Luka Marević u kategoriji mlađi kadeti -52, Josipa Bebić u kategoriji kadetkinje +54, Klara Marević u kategoriji juniorke +59 i Ante Bebić u apsolutnoj kategoriji.

Na natjecanju u katama  također su uspješno nastupili Bruno Nižić, Karla Lazarević, Lucija Dominiković, Matej Kljusurić, Dean Knežić, Marko Vekić, Jure Ilić i Petar Ilić te dobili  diplome.

 

Karate-klub Metković nastupio je s 42 natjecatelja, od čega je čak sedmorici pružena prilika nastupiti  prvi put, kao i petnaestorici natjecatelja kojima je to tek drugi nastup. Većina debitanata opravdala je povjerenje trenera. Sveukupno je osvojeno 28 medalja, od čega 8 zlata, 10 srebra i 10 bronca.

U katama je nastupilo 18 natjecatelja koji su osvojili sljedeće medalje: već prvim nastupom troje natjecatelja,Oršulić Frane u kategoriji mlađih učenika, Mišo Draženoviću kategoriji učenika i Petra Grgiću kategoriji mlađih kadetkinja osvojili su srebrene medalje,Borna Brečić i Nino Volarević osvojili su brončane medalje u kategoriji mlađih učenika, kao iKatja Jerkoviću kategoriji mlađih učenica.

U borbama je nastupilo 24 natjecatelja. Zlatne medalje osvojili su:Laura Ćulum u kategoriji ml. učenice -32 kg, Lucija Utovac  u kategoriji učenice -40 kg, Ivan Jeliniću kategoriji ml. učenici + 34 kg, Ante Juračić u kategoriji ml. kadeti -45 kg, Marinela Perić u kategoriji ml. kadetkinje + 55 kg, Petar Borovac  u kategoriji ml. kadeti - 48 kg, Ivan Batinović  u kategoriji kadeti -63 kg i Antonela Perić  u kategoriji juniorke - 53 kg.
 Srebrene medalje osvojili su: Marin Šunjiću kategoriji ml. učenici +34 kg, Antonio Dominikoviću kategoriji učenici -42 kg, Tomislav Šunjić u kategoriji učenici -38 kg, Ante Dugandžić u kategoriji ml. kadeti -48 kg, Lukas Glaviškiću kategoriji kadeti - 63 kg,Iva Vučić u kategoriji ml. kadetkinje - 45 kg i Matea Bebiću kategoriji ml. kadetkinje -55 kg.

Brončane medalje osvojili su: Sara Đukiću kategoriji ml. kadetkinje - 45 kg, Duje Mihaljević i Ante Leontić u kategoriji ml. učenici -34kg, Luka Šunjić i Ante Utovac u kategoriji ml. kadeti -43 kg, Ante Krstičeviću kategoriji ml. kadeti - 48 kg i Tea Vekić u kategoriji ml. kadetkinje - 40 kg.

Za karate klub Metković nastupili su i Mia Romić, Duje Žderić,  Josip Obradović,  Josip Ćerlek, Ivan Bebić, Klara Volarević, Laura Bebić, Hanna Volarević, Nina Prskalo, Ema Gnječ, Karla Pezić, Ivano Dragobratović, Petar Medak i Bruno Babić, ali ovaj put bez uspjeha.