vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Mladi košarkaši ubilježili dvije pobjede

Metković, 27.1.2016. - U subotu počinje nastavak B1 košarkaške lige jug u kojoj se natječe naš KK Metković. On će u Gradskoj sportskoj dvorani u 18:30 ugostiti KK Diplomus iz Splita. No, mlađi uzrasti KK Metković već su startali u drugome dijelu prvenstva – i to pobjedama.

Prošli su tjedan mlađi kadeti i kadeti KK Metković  dvjema pobjedama u 10. kolu Lige mlađih uzrasta u Gradskoj sportskoj dvorani Metković nadigrali vršnjake iz KK Imotski i KK Čagalj tours Omiš. U susretima su  pokazali dobru igru, požrtvovnost, umijeće i kreativnost.


KK Metković - KK Imotski 68:51

Mlađi kadeti uvjerljivo su sa 17 poena razlike pobijedili vršnjake iz KK Imotski. Kod domaćih igrača najuspješniji s 26 pogodaka bio je Lovre Veraja, dok je Karlo Bajo postigao 15 koševa. Našima je najviše  problema zadavao Imoćanin Ante Kavelj koji je s postigao 33 koša  pa je bio i najbolji strijelac utakmice.


KK Metković - KK Čagalj tours  Omiš 68:59

U kadetskoj utakmici s KK Čagalj tours iz Omiša domaći su igrači do druge četvrtine utakmice zaostajali osam poena. Poslije stanke Metkovci sređuju svoju obranu te preuzimaju terensku kontrolu, iz čega postižu seriju od 15 : 0. U posljednju četvrtinu ulaze s prednošću od 34:27, koju kombinacijom dobre obrane, kontri i polukontri povećavaju sve konačne pobjede  68:59.

Kod kadeta KK Metković najuspješniji su bili Hrvoje Hrce Veraja s 21, Špiro Pačić sa 17 i Ratko Knežić s 15 koševa. Kod Omišana uspješni su bili Karlo Fulgosi s 23 i Ivan Jurčević sa 16 koševa.

Zanimljivo je da je na objema utakmicama prvi put sudila sutkinja Romana Stojanović, koja je dobro obavijenom dužnošću muškim kolegama pokazala kako sportsku pravdu dijeliti na obostrano pošten način.
 
Prema izvješću Nikice Medaka, Foto: Z. Mateljak