vijesti www.metkovic.hr

 Poziv

Policija poziva građane da predlože lokacije za pojačan nadzor brzine

Metković, 4.4.2016. - Prometna policija će na svim prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 21./22. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.

I ovom prilikom napominjemo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama, stoga se ovom akcijom nastoji podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu kretanja vozila, ali i poštivanja ostalih prometnih propisa kako svojim ponašanjem u prometu ne bi ugrozili svoju, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Radi ostvarenja ciljeva akcije te senzibiliziranja javnosti o ovoj problematici, pozivamo građane da se aktivno uključe u pripremu akcije te u razdoblju od 4. do 15. travnja 2016. g. sami predlože lokacije na kojima će se mjeriti brzina. Svoje prijedloge mogu dostaviti na našu e-mail adresu dubrovacko-neretvanska@policija.hr, ili na broj telefona 020/443-176 (u vremenu od 8 do 16 sati). Sve pristigle prijedloge ćemo uzeti u obzir te ih analizirati, a potom od pristiglih prijedloga odabrati lokacije pogodne za nadzor brzine.PU dobrovačko-neretvanska