vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dnevna doza fizike

Metković, 5.4.2016. - U petak 8. travnja od 16 sati do 21:30 u Gimnaziji Metković održat će se Dnevna doza fizike, događaj otvorenih vrata Gimnazije Metković za vanjske posjetitelje. Tridesetak je učenika sa svojim profesoricama osmislilo igrokaz, predavanja, pokuse i radionice za sve vas.

Za male znanstvenike (5 - 10 godina) od 16 do 18 sati organizirane su radionice (strujni krugovi od plastelina, izrada vulkan, što je magnetično, a što ne...).

U 18:30 počinje program za sve ostale… igrokaz, predavanja (velika otkrića, Hawking, moderna fizika...), pokusi (kako vidimo; ustajanje uspravnih leđa; možeš li stajati na balonu, jajima ili vodi; je li zrak nešto ili ništa...), radionice (pravljenje rakete od balona i egg drop natjecanje)... i puno više od toga...

U 21 sat Gimnazija Metković predstavit će se učenicima osmih razreda, s posebnim naglaskom na prirodoslovno-matematičku gimnaziju te fiziku.

Mislite li da fizika može biti zabavna i magična? Posjetite Dnevnu dozu fizike i uvjerit će vas u to. Svi ste dobrodošli!