vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Metkovski kudovci na 'Uskrsu u Primorju'

Metković, 5.4.2016. - Dječja plesna skupina KUD-a Metković u pratnji Mandolinskoga orkestra na Mali je Uskrs sudjelovala na tradicionalnoj VII. Međunarodnoj manifestaciji Uskrs u Primorju – Mrčevo 2016.

Manifestacija se trebala održati na Uskrsni ponedjeljak, ali su je organizatori Udruga Dubrovački primorski svatovi, Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik zbog najave lošega vremena bili odgodili za prošlu nedjelju. Taj put vrijeme je mladim folklorašima išlo u prilog pa su u pratnji voditelja Tomislava Ercega, Ane Volarević i Nikoline Vugdelije uspjeli posjetiti i Ston.

Prekrasan sunčan dan, atraktivna lokacija Lokve i mnoštvo posjetitelja motivirali su sve sudionike programa. Među ostalima to su bili Limena glazba Zaton, Dubrovački trombunjeri, Dubrovački primorski svatovi s izvedbom Primorske svadbe te s Malim Linđom koji je bio poslastica za kraj. Njima treba dodati još desetak gostujućih kulturno–umjetničkih društava iz Dubrovačko- neretvanske županije i Dalmacije te iz Bosne i Hercegovine.

Manifestaciji su nazočili dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić te brojni posjetitelji i žitelji Gornjih sela Dubrovačkoga primorja.