vijesti www.metkovic.hr

 Vjerski život

Duhovna obnova u Pločama

Metković, 6.4.2016. - Pater Marko Glogović, voditelj pavlinskog apostolata za život, idući će tjedan prigodom Jubilarne godine Božjeg milosrđa od 11. do 13. travnja (ponedjeljak – srijeda) predvoditi duhovnu obnovu u Župi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama.

Tijekom duhovne obnove prikupljat će se novčani prilog za Apostolat za život; pelene i hrana te ostale potrepštine kao djela ljubavi u Godini milosrđa. Mogućnost kupnje knjiga, krunica za život. Udruga Betlehem vodi pet kuća za samohrane majke i djecu u Hrvatskoj.

U sklopu duhovne obnove planira se i pokretanje Udruge Betlehem za područje doline Neretve koja će kroz molitvu, karitativnu djelatnost i edukaciju raditi na zaštiti i promociji života od njegova začetka.

 

Program duhovne obnove:

 

ponedjeljak - 11. travnja

18 sati - Euharistijsko klanjanje s molitvom krunice Božjeg milosrđa

19 sati - Sv. misa - Na kraju mise blagoslov s moćima sv. Faustine Kowalske

 

utorak - 12. travnja

10 - 12 sati - Mogućnost sv. ispovijedi, osobne molitve i razgovora s voditeljem.

18 sati - Nagovor o Božjem milosrđu

19 sati - Sv. misa - Na kraju sv. mise susret s članovima za osnivanje Udruge Betlehem

 

srijeda - 13. travnja

10 - 12 sati - Mogućnost sv. ispovijedi, osobne molitve i razgovora s voditeljem

18 sati - Euharistijsko klanjanje s molitvom krunice Božjeg milosrđa

19 sati - Sv. misa s molitvom za bolesne

 

Pater Marko Glogović rođen 1976. u Zagrebu. Nakon klasične gimnazije odlazi u Poljsku gdje završava Bogoslovni studij na Papinskoj teološkoj akademiji u Krakovu. Provincijal je pavlinskoga reda u Hrvatskoj. Godine 1999. osnovao je Apostolat za život, odnosno Udrugu Betlehem, te pokrenuo mnoge molitvene zajednice i pro-life inicijative; gostovao je u preko 700 mjesta. Udruga vodi pet kuća samohranih majka i djece. Voditelj je mnogih duhovnih obnova i autor nekoliko desetaka knjiga i molitvenika. Osmislio je Pokret mladih za predbračnu čistoću, Savjetovalište za osobe ranjene pobačajem, pokretač je spomen-obilježja nerođenima, borac je protiv obiteljskoga nasilja, moli za brakove dotaknute neplodnošću. Njegova udruga godišnje spasi stotine djece određene za abortus. Snažno promiče Milosrđe Božje te molitvenim i humanitarnim projektima dopire do mnogih duša.