vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Zlato i srebro za naše veslače

Metković, 6.4.2016. - Veslači VK Neretvanski gusar u subotu su u Splitu sudjelovali na regati Kupa Dalmacije – memorijal Zlatko Celent, s koje su se vratili s po jednim zlatom i srebrom.

Na regatnoj stazi splitskoga Spinuta održana je 2. travnja regata Kupa Dalmacije – memorijal Zlatko Celent. Nataša Šustić u konkurenciji seniorka u samcu je osvojila srebro, a Aleksandra Boras i Leonarda Krstičević u konkurenciji kadetkinja A u dvojcu na pariće osvojile su zlato.

Sljedeće regata Kupa Dalmacije predviđena je u Dubrovniku 23. travnja, no već ovoga petka veslači putuju u Zagreb na Međunarodnu regatu Croatia Open koja se 9. i 10. travnja održava na Jarunu.

Istoga dana osmerac veterana (u kombinaciji s dvama članovima HAVK Mladost) nastupio je na II. Capital Cup regati u Budimpešti. Na regati su nastupile ukupno 62 posade osmeraca iz 10 zemalja Europske unije. Nažalost, tijekom utrke na polovini staze puklo im je veslo pa su na kraju zaostali pedesetak sekunda. Unatoč tome imali su samo pet sekunda lošije vrijeme od prošlogodišnjega (4500 m za 14,25 s). Osim nastupa na regati, veterani su iskoristili priliku da pozovu veslače na Neretva Open koji se održava 17. srpnja ove godine. Sljedeća Capital Cup regata na kojoj će naši nastupiti održava se u Beču 14. svibnja 2016.
Izvor: vk-ngusar.hr