vijesti www.metkovic.hr

 Izložba

Vodena vladarica

Metković, 7.4.2016. - Izložba likovnih radova učenika Srednje škole Metković Vodena vladarica otvorena je uz prigodan program u utorak u Galeriji metkovskoga GKS-a.

O učeničkom radovima govorila je povjesničarka umjetnosti Ivana Baće, rekavši de se s nekih radova ogleda napredak. Nakon što su učenici izveli kratak glazbeno-recitatorski program o temi izložbe govorila je prof. Katarina Barišić.

– Nepresušan izvor nadahnuća mladim stvarateljima raspjevana je neretvanska dolina koja mami oko bogatstvom kolorita. Vodena vladarica, raskošna Neretva paletom boja i razigranih zvukova inspirirala je učenike Srednje škole Metković koji su pojedinačnim likovnim rukopisom istaknuli krajobraznu vrijednost.

Svjesni dragocjenosti zavičajnog krajolika, biljnoga i životinjskoga svijeta koji obitava u Neretvi, zaigranim, sigurnim potezima kista učenici su izborom motiva nastojali ukazati na važnost očuvanja prirodne raznolikosti, te važnosti čistog vodenog resursa kako bi se zaustavila degradacija okoliša, a plodna ravnica ostala sačuvana za budućnost. Bogatstvom slikarskih tehnika oživjeli su vodeni svijet neretvanskoga kraja – rekla je Barišić.