vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva se trznula nakon šest posnih kola

Metković, 10.4.2016. - U 24. kolu III. HNL jug na igralištu Iza Vage NK Neretva je s 2:0 svladala NK Jadran LP i tako ostvarila prvu pobjedu ovog proljeća.

Za Neretvu u prvom poluvremenu zabija Jerković, a u drugome mu se pridružio Vasilj, koji je bio uspješan izvođač jedanaesterca za konačnih 2:0. NK Neretva na tablici je pretposljednja te kao makarski Zmaj i Zagora ima dva boda više od posljednjega Mosora koji je svladao Neretvanca.

Do kraja prvenstva ostalo je još deset kola i puno neizvjesnosti. Sljedeće subote Metkovci gostuju protiv Zagore, izravnoga konkurenta za ispadanje, pa tu trebaju tražiti slamku spasa. Loše je što će od deset utakmica samo četiri igrati doma, od toga dvije s ekipama koje su u sličnoj situaciji – OSK-om i Mosorom. Bod sa strane bit će malo teže iščupati jer se gostuje kod Vala, Hrvaca i Zmaja, koji su pri vrhu, dok Kamen i Croatia u sredini tablice također moraju paziti na svaki bod kako ne bi potonuli. Nadajmo se da je ova prva proljetna pobjeda prekinula post koji traje od 28. studenoga, kada je Iza Vage svladan NK Hrvace. Nakon toga Neretva je uspjela uknjižiti tek dva domaća remija.