vijesti www.metkovic.hr

 Šport

„Obojeni“ pojasevi članovima KK Metković

Metković, 10.4.2016. - Prekjučer je u prostorijama Karate-kluba Metković početnicima organizirano polaganje za učenička karate zvanja, kojemu je pristupio dio članova koji su savladali program. Polaganje je uz pomoć trenera Darija Bukvića i Dine Žderića vodio ispitivač i predsjednik komisije za pojaseve Hrvatskoga karate-saveza Denis Žderić.

Za žuti pojas (8 kyu) uspješno su položili: Josip Glavinić, Jack Krstičević, Ema Oršulić, Andrej Pezić, Dora Galov i Marijana Bukvić, dok su narančasti pojas (7 kyu) uz pohvalu opasali: Karla Pezić, Petra Grgić, Mišo Draženović, Anja Pokrajac i Natali Talajić. Također su položili i Mateo Grgić, Marin Grgić, Matej Mirko Talajić i Gabrijel Primorac. Crveni pojas (6 kyu) položili su Frane Oršulić, Mia Romić, i Ivan Bebić.

Premda su svi članovi pokazali dobro znanje, ipak se među njima posebno istaknula Karla Pezić, koja s lakoćom ovladava karate tehnikom, tzv. kihonom. Karla i drugi početnici primjer su nastavka dobroga rada trenera i dobrih učenika koji žele naučiti karate-vještine, držeći se mudre japanske izreke koja kaže: „Sreća pomogne nekada – rad uvijek.“