vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Promocija ragbija u Metkoviću

Metković, 10.4.2016. - Metkovski sportski vikend danas je obogatila fešta o' ragbija koja se u poslijepodnevnim satima odigrala na pomoćnome igralištu NK Neretva. Taj, za naše pojmove pomalo neobičan, sport privukao je popriličan broj gledatelja, među kojima su sigurno bili i budući ljubitelji ragbija.

Na poziv novoosnovanoga Ragbi-kluba Metković u naš su grad stigli ragbijaši iz Ploča, Dubrovnika, Makarske i Mostara kako bi u promociju ragbija odigrali turnir u „ragbiju sedam“ nazvan Ragbi na Neretvi. Riječ je ragbijaškim utakmicama koje se na normalnome terenu igraju s po sedam igrača na svakoj strani u trajanju dva puta po sedam minuta. To takve turnire čini zanimljivima zbog dinamične igre i većega broja utakmica u kraćem vremenu.

Trener i tajnik metkovskoga kluba Davor Marević rekao nam je da je smisao toga turnira ponajprije bila pokazati zainteresiranima da ragbi nije samo grub sport, nego da uz njega idu kvalitetni treninzi, dobro osmišljena taktika, prijateljsko druženje i pozitivan natjecateljski duh. Za Ragbi-klub Metković kaže da postoji već dva mjeseca te da je osnovan iz potrebe za nečim novim. S obzirom na njegovo osobno iskustvo od 11 godina u tome sportu, koje je stekao pločanskome klubu, htio je u svome rodnom gradu pokrenuti takav klub.

Osim seniorskih ekipa iz spomenutih gradova na turniru su igrali i kadeti Ploča i Makarske. Budući da je svrha turnira bila predstavljanje ragbija publici te privlačenje novih članova, čini se da je u potpunosti ostvarena.

Mi smo zabilježili nekoliko zanimljivih detalja s turnira, a evo i rezultata, premda su oni u ovoj uspješnoj ragbijaškoj priči manje važni:

Revijalna utakmica kadeta: Makarska – Ploče 34:5

Dubrovnik – Ploče 24:10

Metković – Herceg Mostar 26:17

Dubrovnik – Herceg Mostar 33:12

Metković – Ploče 17:0

Herceg Mostar – Ploče 21:12

Metković – Dubrovnik 7:14
Foto: J. Vučković