vijesti www.metkovic.hr

 Kazalište

Uspješni naraštaj framaša oprašta se predstavom
'Pravo na život'


Metković, 13.4.2016. - Ovoga četvrtka, 14. travnja u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 20 sati metkovski će framaši posljednji put izvesti Matićevu uspješnicu Pravo na život koja je premijerno izvedena u prosincu 2015. Ulaz je slobodan.

Predstavu je publika izvrsno primila pa su uslijedila gostovanja. U sklopu gostovanja u Sinju framaši su posjetili Muzej Sinjske alke te ostale kulturne institucije toga grada. U prepunoj crkvi Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnog Zavjeta u Kninu framaši su pokazali zavidnu glumačku razinu, na što je publika redovito reagirala smijehom i pljeskom. Nakon toga, stigla je pozivnica don Ivice Babića za gostovanje na Hvaru. Predstava je uprizorena u Svetoj Nedjelji i u Vrbnju.

Da framaši znaju nasmijati, u to smo se uvjerili, ali znaju oni izazvati i suze radosnice u oku. U samo šest dana u crkvi svetoga Ilije oni su u sklopu obilježavanja Dana oca Ante Gabrića upriličili recital Naš Ante Neretvanski, za koji tekst i scensku obradu i taj put potpisuje Goran Matić. Nitko nije ostao ravnodušan na biografiju, djela, pisma i karakter oca Ante. Mnoge je duboko potreslo uprizorenje njegova dolaska u Metković 1969. godine, prvi put otkako je 1938. za misionara otišao u Indiju.

Framaši pozivaju svoje sugrađane da dođu i podrže njihov trud, volju i rad uložen u predstavu Pravo na život. Uz male izmjene scene jamče vam sat vremena zabave i smijeha do suza. Ako mislite da su u prosincu pokazali sve, varate se, oni su ono najbolje sačuvali za kraj. Nakon predstave glumci će uz rezanje torte i prigodan domjenak za sve gledatelje zaključiti priču toga uspješnog naraštaja framaša. Naime, većina će njih svoje školovanje nastaviti izvan Metkovića pa FRAMA-u čeka pomlađivanje.

– Nadamo se da ćemo ponovo napuniti cijelo kazalište i uz puno zabave posljednji put prenijeti našu poruku – poručuju framaši.