vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Novim njegovateljicama svečano uručene diplome

Metković, 13.4.2016. - Udruga Dobra danas je s partnerskim organizacijama Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba i Centar za socijalnu skrb Metković te suradnicima iz Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Obiteljskoga doma za starije i nemoćne osobe Ivana iz Ploča za 17 korisnica prekvalifikacije za zanimanje njegovateljica starijih osoba priredila svečanu dodjelu diploma u metkovskome GKS-a.

Svečanost je uime Udruge Dobra otvorila voditeljica Programa Simona Pavlović, dok je diplome sudionicama uručio ravnatelj POU Petar Zrinski Vitomir Tafra s voditeljicama edukacije i praktičnog dijela nastave dr. med. Nikolinom Bukvić Mateljak, medicinskom sestrom Marijom Cvitanović i ravnateljicom Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Vjekoslavom Soldo.

Već je druga godina u provođenju aktivnosti trogodišnjega Programa Obrazovanjem do boljih usluga kojim se stručno osposobljavaju žene starije od 40 godina, sve u svrhu podrške pri zapošljavanju i očuvanju radnih mjesta u ruralnim područjima Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Do 2017. godine, tj. do kraja implementacije Programa što ga financira Ministarstvo socijalne politike i mladih planirana je prekvalifikacija za ukupno 49 žena.