vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Prevaren u kupnji putem interneta

Metković, 15.4.2016. - Krajem ožujka ove godine policijskim službenicima Policijske postaje Gruda 32-godišnjak je prijavio prijevaru prilikom kupnje preko interneta.

U prijavi je naveo kako je početkom svibnja prošle godine putem jednog internetskog oglasnika pronašao oglas u kojem je objavljena prodaja barskih stolica.

Putem priložene e-mail adrese stupio je u kontakt i dogovorio izradu 6 barskih stolica za iznos od 4290 kuna koji novac je uplatio na dogovoreni račun. Obzirom da plaćene barske stolice nije dobio, slučaj je prijavio policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđena je sumnja kako je navedenu prijevaru počinio 30-godišnjak te je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Građani povećajte oprez prilikom internetske kupovine!

S obzirom na to da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezniji i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase, posebno ako kupuju skuplje stvari od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja i pregleda kupljene robe. Nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na onu tržišnu, kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

S obzirom na to da se radi o prijevari, građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti pokrenuti odgovarajući postupak. O prevari bi svakako trebalo obavijestiti i administratora internetskih stranica koji može radi zaštite drugih kupaca takvom prodavatelju onemogućiti daljnje oglašavanje.