vijesti www.metkovic.hr

 Natjecanje

Znanje koje život znači

Metković, 17.4.2016. - U organizaciji GD Crvenoga križa Metković i Srednje škole Metković jučer je održano Međužupanijsko natjecanje iz prve pomoći podmlatka i mladeži Hrvatskoga Crvenog križa na kojem su sudjelovale ekipe iz naše Dubrovačko-neretvanske i susjedne Splitsko-dalmatinske županije.

Natjecanje se odvijalo prema standardima natjecanja Crvenoga križa. U šest radilišta provjeravalo se znanje o Međunarodnom pokretu Crvenoga križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskome Crvenom križu te Međunarodnom humanitarnom pravu i pravima djeteta. Na četirima radilištima u realističnim situacijama ozljeda provjeravalo se znanje iz prve pomoći.

Kod podmlatka prvo je mjesto osvojio Split, za kojim slijede Metković i Kaštela. U kategoriji mladih prvi je također Split, drugi je Dubrovnik, a treći Vis. Najbolji će biti upućeni na Državno natjecanje.

Od Nele Orlović, ravnateljice GD Crvenoga križa Metković i Društva CK DNŽ, doznali smo da su na natjecanju bile 23 ekipe iz 17 društava s ukupno s preko 150 učenika. Natjecanje je izvrsno organizirano i provedeno, a njegovi su sudionici imali priliku posjetiti Arheološki muzej u Vidu i Prirodoslovni muzej u Metkoviću. Za vrijedne mlade članove društava Crvenoga križa organizirana je matineja u diskoteci Coco Club u Metkoviću, zbog čega su svi bili dobro raspoloženi.
J. Vučković