vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Pojačana kontrola brzine, moguće gužve na granici

Metković, 20.4.2016. - Kako je već najavljeno, prometna policija će na svim prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja provesti pojačani 24-satni nadzor brzine kretanja vozila.

Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja vozila i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika.

Ovom prilikom se zahvaljujemo velikom broju građana koji su se aktivno uključili u pripremu akcije i predložili lokacije za mjerenje brzine. Svi pristigli prijedlozi su uzeti u obzir, te su odabrane lokacije pogodne za mjerenje brzine. Na ovaj način htjelo se senzibilizirati javnost na problem brze vožnje i još jednom podsjetiti da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Moguće gužve na granici

Obavještavamo građane da od 21 sat sinoć, 19. travnja do 21 sat večeras, 20. travnja traju radovi na IT strukturi MUP-a RH zbog čega su moguće gužve i čekanja na graničnim prijelazima u Republici Hrvatskoj. Pozivamo građane na razumijevanje i strpljenje.

Uništavanje minsko-eksplozivnih sredstava

Obavještavamo građane da će sutra, 21. travnja, u vremenu od 8 do 16 sati, na području Lisačkih Rudina – na mjestu zv. „Stanića korita“, općina Dubrovačko primorje, policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske uništavati pronađena i predana minsko-eksplozivna, odnosno neeksplodirana ubojita sredstva.