vijesti www.metkovic.hr

 Projekti

Sonja Bošnjak, zamjenica ministra Tomislava Tolušića, posjetila Metković

Metković, 21.4.2016. - Danas je u Metkoviću boravila Sonja Bošnjak, zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koja se susrela sa zamjenikom gradonačelnice Nikolom Grmojom kako bi se na terenu upoznala s projektima čije je izvođenje već započelo ili je pred samim početkom.

Riječ je o projektima za koji je novac osiguralo resorno ministarstvo, bilo iz Državnoga proračuna, bilo putem EU fondova. Jedan od velikih projekata za koji je Grad, tj. gradska tvrtka Metković d.o.o. dobila gotovo 240 000 € (od toga 198 500 € nepovratno) je IPA program prekogranične suradnje 'Održivo upravljanje vodnim resursima', vrijedan ukupno gotovo pola milijuna eura i koji će se realizirati u partnerstvu s crnogorskim Javnim poduzećem Vodovod i kanalizacija iz Budve.

Novac će se u Metkoviću utrošiti na razvoj nadzornoga upravljanja sustavom na vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića. Osim u opremu, dio novca će se uložiti u obrazovanje i usavršavanje djelatnika za efikasnije pronalaženje gubitaka na vodoopskrbnoj mreži, tiskanje i distribuciju edukativnih materijala, radionice za djecu i sl.