vijesti www.metkovic.hr

 Zaštita okoliša

U vrtu SŠ Metković započela 'Zelena priča'

Metković, 22.4.2016. - U povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje u Srednjoj školi Metković započeo je projekt pod nazivom Zelena priča. Sama ideja krenula je od profesorice Goranke Ivanković koja je uz pomoć prof. Željke Dodig osmislila koncept budućega izgleda školskoga vrta.

Prva stranica Zelene priče ispisana je u istaknutom dijelu pokraj skulpture Majka s djetetom kipara Luje Lozice, gdje su zasađene autohtone biljke mediteranskoga podneblja, a ispred same skulpture napravljen je mali triptih od pelargonija.

Ovo je tek prvo poglavlje priče o vrtu koja je prigodno započeta u travnju, mjesecu obilježavanja raznih nadnevaka usmjerenih ka očuvanju okoliša i poboljšanju kvalitete života. U planu je realizacija mediteranske staze cijelim potezom oko škole, projekt Neretvanska kuća, kao i druge brojne aktivnosti u školskom vrtu, jednom od ljepših zelenih oaza u Metkoviću.

Želja djelatnika i učenika Srednje škole Metković potaknuti je ljude na promišljanje kako svijet postaje ljepši ovdje i sada, a ne nužno na nekom drugom mjestu. Čuvajmo Zemlju, ona je naš jedini dom.
Željka Dodig