vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Dvije pobjede mlađih kadeta i plus 40 kadeta u Omišu

Metković, 22.4.2016. - Mladi košarkaši KK Metković protekloga su produženog vikenda došli do novih pobjeda. Mlađi kadeti u Metkoviću su u prijateljskoj utakmici pobijedili DOŠK iz Drniša u, a u Prološcu u prvenstvenoj utakmici Imotski, dok su kadeti u Omišu bili više nego uvjerljivi i s visokih plus 40 (47:87) porazili omiške vršnjake.

 

Prijateljska utakmica - mlađi kadeti

KK Metković - KK DOŠK 68:64

Domaće su predvodili Lovre Veraja s 29 koševa, Dražen Knežić s 14 i Karlo Bajo s 12.

 

KS SDŽ Liga mlađih kadeta 21. kolo

KK Imotski - KK Metković 51:74

Dan poslije, u prvenstvenoj utakmici 21. kola za mlađe kadete Metkovci su u Prološcu s uvjerljivih 23 poena razlike svladali Imoćane. Metkovce je ponovno predvodila efikasna trojka Lovre Veraja s 25, Dražen Knežić sa 16 i Karlo Bajo s 12 koševa.

 

KS SDŽ Liga kadeta 21. kolo

KK Omiš Čagalj tours - KK Metković...47:87

U prvome je poluvremenu sve bilo riješeno kada se na odmor otišlo pri rezultatu 14:53 za Metkovce. Iz dobre obrane, u kojoj je blokadama i skokovima prednjačio Filip Proleta, sijevale su kontre i laki koševi. Najraspoloženiji i najefikasniji je bio Hrvoje Veraja s 44 poena i pet trica, a najbolje ga je pratio Mario Bebić koji je postigao 14 poena, poput Hrvoje najviše na jednoj utakmici ove sezone. Prvi nastup i prve poene kao debitant upisao je i Josip Volarević.

 

Jednu i drugu selekciju do kraja sezone očekuje još jedna utakmica kod kuće protiv Trogira.
N. Medak, Z. Mateljak