vijesti www.metkovic.hr

 Gradske vijesti

Dekani sa Zagrebačkoga sveučilišta posjetili Metković

Metković, 24.4.2016. - Na inicijativu dekana zagrebačkoga PMF-a Zorana Curića jučer su Metković posjetili njegovi kolege bivši dekani i članovi Senata toga fakulteta te dekani još 15 fakulteta Zagrebačkoga sveučilišta i nekoliko akademika.

Nakon što su posjetili Arheološki muzej Narona u Vidu, mi smo ih dočekali u Prirodoslovnome muzeju Metković, u kojemu ih je pozdravila gradonačelnica Katarina Ujdur.

Od dekana Curića, našega Neretvanina, doznali smo da njegov fakultet obilježava 70. obljetnicu osnutka te 140. obljetnicu kontinuirane nastave prirodoslovlja i matematike na Zagrebačkome sveučilištu. U sklopu toga je upriličen posjet visokih gostiju sa Sveučilišta dolini Neretve i Metkoviću, koji s dvama naročitim muzejima postaje sve zanimljiviji i turistima. Gosti iz Zagreba posjetili su i stanište školjkaša Congeria Kusceri, jedinoga podzemnog školjkaša u svijetu čija kolonija živi u Jami u Predolcu. Nakon toga su u organizaciji Restorana Villa Neretva zaplovili lađom mitskim prostorima jezera Kuti, gdje im je na izletištu priređen ručak.