vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Kadetkinje ŽNK Neretva pobijedile u Splitu

Metković, 24.4.2016. - Kadetkinje ŽNK Neretva jučer su još jednom potvrdile svoju klasu. U prvenstvenoj su utakmici I. HNL za žene protiv ŽNK Marjan u Splitu pobijedile 4:1.

Premda su već u drugoj minuti doživjele šok, kada su Splićanke preko Lucije Mudrinić povele 1:0, Metkovke se dobrim obranama vratarke Dore Šprlje uspijevaju othrvati napadima domaćih igračica koje su tu psihološku prednost htjele kapitalizirati. Izjednačenje stiže u 22. minuti kada na asistenciju kapetanice Veronike Terzić pogodak postiže Tihana Obradović, a deset minuta potom pogađa i sama Terezić pa se na odmor odlazi s prednošću od 1:2.

Već u prvim minutama nastavka na scenu opet stupa Terzić i pokazuje zašto je U-17 reprezentativka Hrvatske. Postiže svoj drugi pogodak i utakmicu vodi u mirniju luku. U desetoj minuti nastavka Ana Previšić asistira Jadranki Govorko za velikih 4:1 i slavlje naših kadetkinja u Splitu, u čemu su im se pridružile seniorke koje su ih cijelo vrijeme bodrile s tribina. Čestitke kadetkinjama, treneru Majiću i cijelom sportskome timu ŽNK Neretva.
Foto: Z. Mateljak