vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje nagrađuje najbolje iz jezika

Metković, 25.4.2016. - Metkovska podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, potaknuta postignućima učenika osnovnih i srednjih škola na području na kojemu djeluje (Neretvanska krajina, jugoistočna Hercegovina i Pelješac), u suradnji će se nastavnicima hrvatskoga jezika darovati svim sudionicima Državnoga natjecanja iz hrvatskoga jezika i najuspješnijim učenicima odabranih škola u školskoj godini 2015./2016. jedno od svojih izdanja tijekom svibnja i lipnja.

Izbor će se škola, ako se akcija pokaže uspješnom, svake godine mijenjati, a najizvrsnijima će se (sudionicima državnoga natjecanja iz hrvatskoga jezika) nagrada dodjeljivati neovisno o tome izboru.

Inače, dolina Neretve u sveukupnom stanovništvu Hrvatske zastupljena je s oko 0,5 %, dok je udio naših učenika koji su se plasirali na Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika čak 2,63 %, a bilo je i boljih godina. I još jedan zanimljiv podatak. Gimnazija Metković je svoje učenike imala na svih dosadašnjih dvadeset natjecanja, nerijetko visokoplasiranih. Ove će je godine zastupati Ivana Salacan, Klara Žuvelek, Ivana Zeljić i Ema Kompar koja je lani bila peta u Hrvatskoj.