vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Pobjeda u boćarskome trileru

Metković, 25.4.2016. - U 9. kolu II. HBL jug u Boćarskom domu u Metkoviću sastale su se dvije vodeće ekipe. Boćari BK Metković ugostili su dosubotnjega lidera BK Biston Brela iz Baške Vode i u dramatičnoj utakmici preoteli mu prvo mjesto. Drama je, očito, inspirirala Nikicu Medaka da podnese opširno izvješće.

U dobro popunjenom boćarskom domu i odličnoj atmosferi domaći boćari Metkovića ostvarili su veliku i dramatičnu pobjedu u samoj završnici i tako nanijeli dosadašnjem lideru prvenstva prvi poraz. Ovom pobjedom Metkovci su preuzeli vrh prvenstvene ljestvice i s puno više optimizma očekuju daljnji nastavak prvenstva.

Prije početka utakmice domaći su boćari priželjkivali minimalnu prednost uoči posljednje četiri klasične discipline kako bi bili bliže konačnom uspjehu i pobjedi. Sve je išlo u tom smjeru jer su domaći ostvarili tri pobjede; pojedinac, krug i par, dok je trojka u prve četiri klasične discipline otišla na stranu boćara Biston Brela.

U tehničkim disciplinama gosti prema očekivanju odnose pobjede u brzinskom izbijanju pojedinačno i u štafeti (braća Andrija i Mate Čorluka), dok su domaći bili uspješniji u preciznom izbijanju (kapetan Mile Vidović).

Metković je ušao uoči posljednje četiri discipline s prednošću od 8:6. Još kada je Markica Dodig dobio disciplinu krug i podigao vodstvo na 10:6 realno se očekivalo dva boda u tri preostale discipline za konačan uspjeh. No, boćari Bistona stvaraju prednost i dobrom igrom odmiču poen po poen pa se mislilo da pobjeda izmiče iz ruku. U posljednjih dvadesetak minuta bude se i domaći boćari te uz podršku i s tribina kreiraju pravo čudo i obrat u samoj završnici.

Najprije trojka Vladimir, Sršen, Kesovija (umjesto njega ušao Ivan Kežić), koja je prvo bila otpisana, nadoknađuje gotovo nemoguće od zaostatka 5:12 do neriješenih 12:12. Nakon toga pojedinac Mile Vidović protiv Stipe Petričevića u zadnjih nekoliko minuta ima zaostatak od 6:10 te na isteku vremena 9:11, dva punta njegova, a protivnik ima boću za pogoditi jednu od dvije za pobjedu u disciplini. Petričević posljednje gađanje ne realizira pa punti pripadnu Vidoviću za neriješeno i u pojedincu. Na kraju par Jure i Ivica Krstičević u srazu sa Vedranom Crnčevićem i Matejasom Jozipovićem izvlači zaostatak od 4:9 pa su na isteku vremena mogli doći i do pobjede, no i ta je disciplina završila neriješeno.

U konačnici s tri neodlučene discipline domaći boćari uz oduševljenje sa tribina dolaze do velike i važne pobjede 13:9 i ostaju u igri do kraja prvenstva u borbi za osvajanjem prvog mjesta i mogući ulazak u najviši rang – Prvu boćarsku ligu u kojoj su se nekada uspješno natjecali. Takva izvrsna utakmica s jedne i druge strane, konstatacija je svih prisutnih aktera i svih gledatelja, nije odavno viđena i ovoga je puta srećom završila na strani domaćih boćara. Metkovci su trenutno na tablici prvi sa 17 bodova, a bod manje ima Biston Brela. Sljedeće subote putuju u Umčane.

Uglavnom, očekuje nas zanimljiva borba obiju ekipa u nastavku prvenstva. O prvome će se mjestu možda odlučivati u posljednjemu kolu u kojemu Metkovci gostuju u Bastu, gdje će im domaćini biti boćari Biston Brela.