vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Gimnazijalci se vratili iz Rumunjske
Projekt 'What's the use of it' u završnoj fazi


Metković, 25.4.2016. - Četvero učenika Gimnazije Metković sa svojim profesoricama Živkom Franković i Ljiljanom Jeličić boravili su ovih dana u Rumunjskoj u sklopu završnice dvogodišnjega europskog projekta primjene matematike u stvarnome životu What's The Use Of It. Projekt je uključio mobilnost nastavnika i učenika u Cipar, Rumunjsku, Tursku, Španjolsku i Hrvatsku, tj. Gimnaziju Metković.

Svi projektni ciljevi i zadaće uspješno su realizirani, a cjelokupan rad i ozračje obilježeni su kao primjer dobre prakse. Radni materijali – prezentacije objavljeni su na stranici www.whatstheuseofit.net.

U okviru slobodnih aktivnosti, tijekom ove školske godine, učenici metkovske gimnazije surađivali su na osmišljenim radionicama, davali prijedloge i sugestije. Četvero najvrjednijih svoja su iskustva podijelili s učenicima ostalih partnerskih škola na susretu u rumunjskom gradu Bacauu od 11. do 15. travnja 2016. godine. Frano Rajič, Ema Boras, Ivan Pavlović i Matija Matić, učenici trećega razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije, stekli su nova prijateljstva i upoznali drukčiji sustav školovanja.

– Vrijedno je naglasiti da je završen kurikul za 35 sati nastave po planiranim cjelinama, a u završnoj fazi preostaje dotjerivanje prezentacija i konačna evaluacija – rekla nam je prof. Ljiljana Jeličić, voditeljica hrvatskoga tima. Na Državnom skupu nastavnika matematike u Zadru 21. – 23. ožujka 2016. Projekt je predstavila prof. Ljubica Jerković.