vijesti www.metkovic.hr

 Ugostiteljstvo

Noć restorana

Metković, 30.4.2016. - Metković je od sinoć bogatiji za dva restorana. U razmaku od samo pola sata u ulici Kralja Zvonimira otvoren je Pub and resto Tabakera, a stotinjak metara dalje u Ulici Oca Ante Gabrića Pizzeria bistro Casa nostra.

Tabakera je smještena u krugu bivše Vage i svojim imenom podsjeća na duhan zbog kojega je cijeli taj kompleks izgrađen prije više od 110 godina. Prostor je podijeljen na dva dijela. U prvome je pub sa šankom, a u drugome je restoran koji će nuditi bogat izbor jela, među ostalima i s roštilja. Naravno, ispred je velika natkrivena terasa.

Casa nostra je intiman prostor s natkrivenom terasom ispred. Osim pizza, tortilja i ostalih jela talijansko-latinske kuhinje u ponudi će biti jela s roštilja, ali i ostala uz prethodnu najavu. Oba će ugostiteljska objekta u ponudi imati i neretvanske specijalitete te služiti marende.

Svakako dobra vijest za našu gastronomsku ponudu jer sve više postajemo i turističkim gradom. Posjetimo da će ove sezone od svibnja do listopada čak 44 puta u našu luku uplovljavati minikruzeri i s turistima. Prvi nam stiže već sutra predvečer.