vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Grmoja: Gradsko vijeće je o nagradama odlučilo temeljem argumenata

Metković, 30.6.2016. - Povodom napisa o netransparentnoj dodjeli nagrada Grada Metkovića oglasio se zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja.

– Odbor za javna priznanja čine tri predstavnika vladajućih i dva oporbena vijećnika. Budući da je Ivo Veraja, jedan od članova Odbora, iznio svoj stav da su nagrade Grada Metkovića i tako već duže vrijeme degradirane te da ne postoje jasni kriteriji oko njihove dodijele, on je podržao sve kandidate pa su uz njegov glas i glasove Oršulića i Raič prihvaćeni uglavnom svi nominirani kandidati. Potom je stigla informacija iz Sportske zajednice da će se dodjeljivati priznanja za sportaša godine. Među njima je i Nagrada za Nikicu Medaka za promociju sporta kao i za dvoje mladih sportaša koji su bili predloženi za Nagradu Grada Metkovića, a sportom se bave nekoliko godina. Naime, Nagrada Grada Metkovića Ždral trebala bi biti dodijeljena za višegodišnje vrhunske rezultate u sportu kojima se promiče ugled grada u zemlji i svijetu, što dokazuje i popis imena poput Čavara, Kaleba ili Goluže, koji su je dobili.

Prilikom odlučivanja na Gradskome vijeću Mostov vijećnik Markica Vuica uložio je tri argumentirana amandmana, od koji se jedan odnosio na Vinka Vukovića Lisku i što su vijećnici uvažili. Sve drugo je politikantstvo u kojem sudjeluje lokalni HDZ na čelu s Oršulićem i HSS na čelu s Jambom. Vuica je u amandmanu naveo da je Vuković u svom djelovanju disperziran i na sportske aktivnosti, a što se tiče kulture glumac je MAK-a. No, velik je broj glumaca u MAK-u ostavio dublji trag poput Željke Bulić, Matka Brozovića, Marka Popovca, Suzane Zovko, Dade Kozarića, Jurice Talajića, Josipa Talajića, Nikole Primorca, Jurice Vranješa, Jasne Carević, Ivice Gluščevića, Baldine Levantin te redatelja poput Matka Brljevića, Marija Kežića, Marka Kravara, Marija Mismera, Drage Bušića i Ivice Gluščevića – zaključio je Grmoja.