vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta

Metković, 4.7.2016. - Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske 42-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta i to zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaja poreza ili carine, prijevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovene isprave i neisplata plaće.

Sumnjiči se da je u svojstvu direktora i odgovorne osobe trgovačkog društva iz Metkovića, od svibnja do rujna 2015. g., temeljem ugovora sklopljenog s fizičkom osobom, u gotovini naplatio izvršene radove dok je u poslovnim knjigama evidentirao samo dio ostvarenih prihoda, a ostatak naplaćenog iznosa zadržao za sebe. Također se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Ploča bez valjane pravne osnove ispostavio neistinit račun za neobavljene usluge kako bi društvu pribavio protupravnu imovinsku korist te je isti račun u poslovnim evidencijama upotrijebio kao istinit.

Nadalje, se sumnjiči da je sredinom 2015., od drugog trgovačkog društva nabavljao raznu robu koju nije ima namjeru platiti lažno prikazujući da će se preuzeta roba naplatiti naplatom bjanko zadužnica.

Također se sumnjiči da zaposlenici trgovačkog društva iz Metkovića, nije isplatio plaću u vremenu od kolovoza do prosinca 2015. g.

Ukupna materijalna šteta pričinjena opisanim kaznenim djelima iznosi 574.753 kune.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.