vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Zadrani najbrži na Neretvi

Metković, 18.7.2016. - Druga regata osmeraca Neretva Open održana je jučer u organizaciji domaćina VK Neretvanski gusar, Veslačkoga saveza Dalmacije i Hrvatskoga veslačkog saveza na stazi od Kule Norinske do Velike rive u Metkoviću. Ukupni pobjednik je momčad VK Jadran iz Zadra koja je 4,5 km dugačku stazi izveslala za 17:52:38.

Veslalo se u više kategorija. U kategoriji Gradovi Vukovar je slavio ispred Makarske i Dubrovnika. U kategoriji Otvoreno VK Jadran iz Zadra skoro je minutu za sobom ostavio drugoplasirani VK Jarun iz Zagreba, za koji je veslala Paula Klak, čija je baka iz Metkovića. Treća je bila posada domaćega VK Neretvanski gusar. Veterani su veslali u više kategorija, a neke su posade bile miješane. U jednoj od takvih posada nastupio je i naš Mladen Kuran. Prava se utrka vodila u kategoriji Veterani C u kojoj je pobijedila kombinirana posada Jelse, Mladosti, Mornara i Nove (Zagreb). Drugi je VK Mornar Split, a treći VK Neretvanski gusar Metković.

Spomenimo i domaće posade. U kategoriji Otvoreno za VK Neretvanski gusar veslali su: Ivan Puljić, Mateo Vidović, Ivan Čelić, Marin Krešić, Nikola Vugdelija, Ivan Pavlović, Ivan Vučić i Nataša Šustić (kormilar Šime Popović), a u kategoriji Veterani: Matko Delija, Ante Bošković, Petar Jakić, Damir Milan, Vido Jeramaz, Jurica Govorko, Marijo Bebić i Ante Brozović (kormilar Šime Popović),

Veslanje je specifičan sport pa je nakon utrke gotovo je jednako važno i druženje. Oko 150 veslača i članova uprave klubova boravilo je dva pa čak i tri dana u Metkoviću. Naravno, bila je to prigoda da upoznaju naš grad i okolicu te da čamce zamijene lađama uz sve što s njima ide. Među natjecateljima bila je gđa Joanna Patricia Toch, članica britanskih timova na olimpijadama u Moskvi i Los Angelesu. Ona je u Metković došla da izvidi situaciju te da dogodine dovede barem jednu posadu iz Velike Britanije.

Vjerujemo da će Neretva Open prerasti u tradicionalnu utrku koja će svake godine na Neretvi u Metkoviću okupljati sve više posada te kraljevske veslačke discipline. Naravno, vrijednim veslačima i Upravi VK Neretvanski gusar tada će trebati upomoć uskočiti šira zajednica.