vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Predstavljena brošura u kojoj je Gradska uprava navela što je sve učinila u protekle tri godine

Metković, 21.7.2016. - Zamjenik gradonačelnice Nikola Grmoja sa suradnicima je u utorak na konferenciji za medije predstavio brošuru u kojoj je gradska vlast navela što je sve učinila u protekle tri godine.

– Uoči Dana Grada i Sv. Ilije odlučili smo predstaviti brošuru, koju ćemo dijeliti večeras na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća, u kojoj je objedinjeno sve ono što smo napravili u protekle tri godine. Često nam oporba zna prebaciti da smo odgovorni i transparenti, da smo vratili dugove, ali da u gradu nismo ništa konkretno napravili. Kako bismo demantirali te tvrdnje i kako bismo građanima pokazali da smo ipak, uz sve probleme koje smo naslijedili i koje smo riješili, puno toga i napravili, odlučili smo napraviti ovu brošuru. U njoj je objedinjeno sve od vraćanja tih famoznih dugova, koji su se često spominju u hrvatskim medijima, pa do svih gradskih projekata. Brošura ima pedesetak stranica, a ono što je najvažnije najveći su projekti. Svi znamo da se nasip za obranu od poplava nije mogao nikako izgraditi. Ova Gradska uprava sudjelovala je u povjerenstvu koje je izabralo izvođača. Radovi su pri kraju, to je investicija od pedeset milijuna kuna, a osim toga tu su brojni projekti, što gradskih tvrtki, što samoga Grada, od uređenja male tržnice na desnoj strani do velikih infrastrukturnih Metkovića d.o.o., gdje je povučeno preko pedeset milijuna kuna. Upravo imamo izgradnju kanalizacije u ulicama Neretvanskih gusara i Nikole Tesle. Osim toga, danas je otvorenje biljnog pročistača u Prudu, to je investicija od preko osam milijuna kuna, sve bespovratna sredstva, darovnice Svjetske banke. Radimo šetnicu i uređujemo biciklističku stazu, također smo dobili novac od ministarstva turizma. Ide se u rekonstrukciju Trga bana Jelačića tako da nikada uoči Dana Grada nije bilo više investicija i radova u samome gradu. Jako smo zadovoljni s onim što se napravilo, naravno uvijek se može bolje. Mislimo da je ova Gradska uprava pokazala, osim što se racionalno odnosi prema gradskome proračunu i novcu građana, da je i uspješna – rekao je Grmoja.

Pročelnik JUO Grada Metkovića Mirko Volarević dopunio je da se trenutno u gradu izvodi projekt obnove, odnosno rekonstrukcije, prvoga kilometra biciklističke staze. Cilj je da se na taj kilometar nadovežu ostale biciklističke staze i rute koje će povezati kulturne i turističke znamenitosti grada i cijele doline. Projekt sufinancira ministarstvo turizma s devetsto tisuća kuna. Drugi projekt obnova je Trga bana Jelačića i uređenje manjega dječjeg igrališta. Vrijednost investicije je tristo pedeset tisuća kuna, a s dvjesto pedeset tisuća kuna sufinancira ga Ministarstvo regionalnoga razvoja.