vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Nogometna fešta na Jerkovcu

Metković, 1.8.2016. - Udruga Djeca Jerkovca drugi je put organizirala nogometni turnir za naraštaje rođene 1999. i mlađe, čija je završnica sinoć odigrana na travnatom terenu pokraj rijeke Neretve na Jerkovcu.

To drugo po redu nogometno natjecanje provuklo je 20 ekipa, koje su vrvjele talentiranim igračima te time privukle pozornost mnogih lokalnih ljubitelja nogometa. Turnir je počeo 22. srpnja sustavom igre na ispadanje. Zbog neuravnoteženoga broja ekipa neke su kroz ponovni odabir, odnosno repesaž, mogle izboriti sljedeće kolo natjecanja. Svaka ekipa imala je četiri igrača plus vratar.

Završnicu turnira izborile su četiri momčadi; No name, Šugavi štakori, CB Kum i Unka. U prvom polufinalnom susretu susrele su se metkovske momčadi Šugavi štakori i Unka. U regularnom dijelu utakmice igralo se 1:1, a poslije izvođenja kaznenih udaraca u finale su prošli Šugavi štakori. Drugi polufinalni susret također je ponudio obilje neizvjesnosti. Pločanske momčadi No name i CB Kum odigrale su u regularnom dijelu 2:2. Prišlo se ponovno izvođenju kaznenih udaraca, u čemu je momčad No name bila uspješnija i plasirala se u finalni meč.

U utakmici za treće mjesto između CB Kum i Unka još jednom su kazneni udarci presudili pobjednika. Nakon regularnih 1:1 slavila je ekipa CB Kum. Za razliku od polufinalnih utakmica i utakmice za treće mjesto, finale je završilo visokom pobjedom od 6:0 No namea nad Šugavim štakorima.

Prije finalnih utakmica odigrana je revijalna utakmica između momčadi Djeca Jerkovca i veterana Brzi i žestoki. Nakon izjednačene borbe iz kaznenih udaraca slavila su Djeca Jerkovca. Medalje i pehar za treće mjesto momčadi CB Kum uručio je ravnatelj Ustanove za kulturu i sport Milan Kapović, za drugo mjesto momčadi Šugavi štakori bivši saborski zastupnik Mario Klobučić, a za prvo mjesto momčadi No name metkovska gradonačelnica Katarina Ujdur.

Turnir je privukao velik broj gledatelja, ali i onih koji su stigli na ugodno druženje uz Neretvu. Svima je bila osigurana besplatna hrana i piće, a za dobar štimung pobrinuo se Danijel Boto.