vijesti www.metkovic.hr

 Požar

Vatrogasci za sada obuzdavaju požar

Metković, 4.8.2016. - Predvečer smo otišli u Glušce i tamo zatekli zapovjednika JVP-a Metkovć Nikicu Zovka koji nam je rekao da su metkovski i čapljinski vatrogasci na terenu i da je dobro što nema vjetra, no radi se o nepristupačnu terenu pa je gašenje otežano. Nadamo se da se neće ponoviti ljeto 2007.

Na istome mjestu je gorjelo 2007. godine, no razmjeri požara bili su katastrofalni, pogotovo što ih je toga ljeta bilo čak tri.
 

Vatreno ljeto godine 2007.

Prvi je požar toga ljeta 29. lipnja došao iz Hercegovine i proširio se Šibovnicom koja je tada dobrim dijelom bila obrasla borovom šumom. Unatoč nadljudskim naporima vatrogasaca nije joj bilo spasa.

Drugi je požar izbio u noći Svetoga Ilije i širio se Gledavcem prema Šibanici. Gorjelo je sve do ceste što vodi na Dubravicu. Požar je zaustavljen na Šibanici koja je dijelom stradala.

Treći se požar ponovno iz Hercegovine 29.srpnja proširio na Dobranje i prešao masiv Male Žabe. Gorio je Marin vijenac, a kada ga se nije uspjelo zaustaviti na cesti od Vidonja prema Goračićima vatra je ugrozila kuće na Mliništu. Požar je zaustavljen nad Badžulom.