vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

'Zabranjeno pušenje' u Vidu sviralo u spomen na svoga obožavatelja

Metković, 6.8.2016. - Jučer je u Vidu proslavljena Ledena Gospa, zaštitnice toga mjesta na obalama Norina. U sklopu proslave, nakon tradicionalnoga sajma i uživanja u kulinarskim delicijama, uvečer je uslijedila glazbena poslastica. Održan je koncert u čast i sjećanje na prerano preminuloga Vidonjca Stipu Čambera na kojemu su nastupile grupe Zabranjeno pušenje iz Sarajeva i M.O.R.T. iz Sinja.

Pokojni Stipe je bio obožavatelj glazbenoga izričaja sarajevskoga benda pa su njegovi prijatelji, organizatori koncerta, domaćoj publici doveli upravo njih.

Kao predgrupa nastupio je sinjski M.O.R.T., a u stanci publici je prikazan promotivni videospot o Vidu, koji su osmislili neretvanski glazbenici Anđela i Breja, te svoju zamisao uz pomoć Fotostudija Veraja pretočili u sliku i ton.

Uslijedio je najemotivniji dio večeri u kojemu su organizatori zamolili publiku da upali svjetla na svojim pametnim telefonima i usmjere ih prema nebeskom svodu, dok se na videozidu prikazivala galerija fotografija na kojima je Stipe Čamber okružen obitelji i prijateljima.

Događaj su iz prvih redova publike pratili članovi Stipine obitelji, među kojima i njegova kćerkica koja je s dječjom znatiželjom upijala sve što se događalo oko nje.

Zvijezde večeri, članovi Zabranjenoga pušenja na čelu s pjevačem Sejom, održali su atmosferu u glazbenom i plesnom ritmu do kasno u noć.

Osim za lijepu gestu u spomen na prijatelja, organizatorima upućujemo čestitku za upotpunjavanje proslave blagdana Ledene Gospe u Vidu.
J. Vučković