vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Barokna večer u GKS-u

Metković, 7.8.2016. - Metkovska je publika sinoć u Galeriji GKS-a imala rijetku priliku osjetiti duh baroka od prije više od tri stotine godina. Za to su se svojim iznimnim interpretacijama skladba talijanskih majstora pobrinuli članovi renomiranoga ansambla Ars longa.

Premda izvodi i glazbu iz drugih razdoblja, Ars longa najčešće plovi baroknim glazbenim vodama u kojima se izvrsno snalazi na replikama baroknih instrumenata, od kojih je plavi čembalo plijenio pozornost publike. Za njim je sjedila naša nedavna gošća Linda Mravunac Fabijanić, dok su ostali članovi ansambla Monika Cerovčec (sopran), Ana Benić (barokna flauta), Stjepan Nodilo (barokna oboa i blokflauta) i Lea Sušanj Lujo (barokni violončelo).

Na programu koncerta pod nazivom Talijanski barok: od Venecije do Napulja, od početaka do zrelosti bile su skladbe Corellija, Vivaldija, Gabriellija, Cecchinoa, Geminianija, Galuppija i Mancinija, koje su se svirale po talijanskim crkvama, kneževskim dvorovima i operama. Za dašak baroka koji su joj donijeli, publika je umjetnike nagradila velikim pljeskom.

Još jednom napominjemo da će večerašnji koncert Tereze Gabrić i Vesne Šepat Kutnar Arije pod zvijezdama umjesto u Gradskom parku biti u Galeriji GKS.-a.