vijesti www.metkovic.hr

 Šport

ŽNK Neretva s pojačanjima u I. ligu

Metković, 9.8.2016. - Jučer je u službenim prostorijama NK Neretva održan sastanak Ženskoga nogometnog kluba Neretva pred početak prvoligaške sezone za 2016./2017. Nogometašicama Neretve tom se prigodom obratio trener Neven Majić i predstavio pojačanja za nadolazeću sezonu u prvoj ligi.

Majić je sukladno višem rangu natjecanja igračicama najavio veći trud i zalaganje prema igri i treninzima jer, kako je rekao, ne žele biti slučajni prolaznici kroz prvu ligu. Zatim je predstavio svoje suradnike, članove stručnoga tima koji čine treneri Josip Radić i Duško Mijoč te kondicijski trener Filip Majić, uz kojega će se nogometašice više zalagati i s više treninga ostvariti bolju formu za nastupe. Predstavljena su pojačanja u seniorskoj ekipi. To su: Merima Tanović iz Mostara, inače reprezentativka A reprezentacije BiH i kapetanica ŽNK Mostar, Helena Perić, koja slovi za najbolju napadačicu ŽNK Čapljina, Nikolina Mijoč, Neretvanka koja je bila dugogodišnja igračica ŽNK Ombla iz Dubrovnika, Matea Žilić, kapetanica ŽNK Donat iz Zadra i najbolja strjelkinja druge lige koja je na vlastitu želju došla igrati za ŽNK Neretvu. Još jedno pojačanje je Arijana Tomić, bivša igračica ŽNK Mladosti - Nević Polje, a nastupala je za sastav U19 i A reprezentaciju BiH.

Predsjednik kluba Ivica Mioč također je pozdravio nogometašice te im uz podršku poželio uspješnu sezonu u I. ligi. Dodao je da je financijska konstrukcija za cijelu sezonu riješena te kako se od cura očekuje da igraju pravi nogomet, onako kako one to najbolje znaju pa prvoligaški status i rezultat neće biti upitni.

Nogometašice su ozbiljno shvatile riječi koje su im uputili članovi Uprave i trenerskoga tima te su odmah nakon sastanka jedva dočekale da izađu na travnjak i odrade prvi trening. Među njima vlada prijateljstvo i međusobna potpora koja se mogla već danas primijetiti po tome kako su dočekale nove članice svoje ekipe. U I. kolu sezone igrat će s ekipom Agrama iz Zagreba, za koju kažu da će biti spremne, te kako s dozom dalmatinskoga duha, odnosno dišpeta, ne očekuju ništa manje od pobjede.

Upravi, stručnom timu, a najviše nogometašicama ŽNK Neretva želimo sezonu bez ozljeda sa što više rezultatskih uspjeha.
J. Vučković