vijesti www.metkovic.hr

 Maraton lađa

Sve spremno za Maraton, popodne utrka lađarica

Metković, 11.8.2016. - Dalibor Obradović, predsjednik Udruge lađara Neretve, na današnjoj je konferenciji za medije povodom 19. Maratona lađa, rekao je da su ove godine u konkurenciji 33 lađe, a prijavljeno je 34 ekipe, od kojih jedna neće biti u konkurenciji.

– Reguliran je plovni put i osigurani su prateći brodovi, te navijački vlak. Utrku će pratiti brod Sea Star, dok će HRT uživo prenositi start uz povremeno izravno javljanje u program. U odnosu na prethodna natjecanja, ovo će medijski biti bolje popraćeno jer je svoje novinare akreditiralo više novinskih, radijskih i televizijskih kuća. Za razliku od prošlih godina Udruga je preuzela najam zapovjednoga broda pa će prodajom ulaznica nastojati doći do dodatnoga novca koji će upotrijebiti za temeljitu obnovu lađa. Promijenjeno je i jedno pravilo, a to je da u sudačkom čamcima mogu biti samo suci. Tako će se poboljšati regularnost samoga natjecanja – rekao je Obradović koji je najavio da će na Maraton doći mnogi gosti iz svijeta politike te ostale poznate osobe.

Za večeras je Obradović najavio ždrijebanje za brojeve lađa te natjecanje u potezanju konopa, što će se nakon Ženskoga maratona održati tijekom Noći lađara.