vijesti www.metkovic.hr

 Zabava

Maratonski turnir u kartama i pikadu

Metković, 13.8.2016. - Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću jučer s početkom u 19 sati otpočela su dva paralelna turnira, onaj u kartama i turnir u pikadu. Bilo je dosta prijavljenih natjecatelja te su turniri potrajali do ranih jutarnjih sati, tako da se pobjednik pikado turnira u 501-ici znao tek u 3 sata u noći.

Što se tiče turnira u kartama između velikoga boja parova u igri trešeta i briškule treće mjesto i iznos od 300 kuna su podijelili su ekipe koje čine Tomo Erkapić i Joško Đakula, s onom u kojoj su Ivica Bulum i Miljan Kadijević. Do glavne nagrade od 1200 kuna najbolje su otkartali pobjednici Leo Perdeda i Ante Šiljeg Mera, koji su u završnoj partiji rezultatom 2:1 dobili oca i sina Klobučiće, Iku i Alena, koji su za drugo mjesto nagrađeni s 500 kuna.

Turnir pikada igrao se u dvjema kategorijama; cricket i 501. U turniru u cricketu najviše spretnosti i znanja pokazao je Romeo Grbavac, drugi je bio Danijel Ivezić i treći Ivan Bilela.

U natjecanju u kategoriji 501, čije je finale bilo u tri sata u noći, najbolji je bio Danijel Kužić, za što mu je pripala nagrada od 1200 kuna, drugo mjesto izborio je Slavko Brzić i osvojio 500 kuna, dok je treće mjesto i 300 kuna odnio Marijo Buljubašić.

Od organizatora smo saznali kako su se na sinoćnjem turniru pikada natjecali profesionalci, među kojima se ističe Slavko Brzić, predsjednik dvostrukog prvaka Hrvatske i viceprvaka Europe Pikado kluba Dioklecijan iz Splita. Tu je bio i Ivan Bilela, reprezentativac BiH i trostruki prvak Europe, a domaći igrači Danijel Ivezić i Romeo Grbavac trenutni su klupski prvaci Europe. Svakako treba spomenuti i Josipu Krželj, trenutnu prvakinju Europe sa ženskom pikado reprezentacijom Hrvatske.

Pohvale organizatorima Pikado klubu Predolac, Pikado savezu DNŽ i suorganizatoru Gradu Metkoviću na organizaciji obaju turnira, a bome i igračima koji su se borili sve do finalnih ogleda, do kojih je od početka turnira proteklo ukupno 10 maratonskih sati.

Danas će se nakon zasluženog odmora i sna oni pridružiti našim sugrađanima i gostima na početku XIX. Maratonu lađa, čiji je start u 17 sati ispod Lučkog mosta u Metkoviću.
J. Vučković, I. Puljan