vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Za Maraton 40 vespaša stiglo na druženje u Metković

Metković, 14.8.2016. - Vespa-klub Metković je u sklopu XIX. Maratona lađa organizirao svoj II. Vespa-susret koji je protekao u sjajnoj atmosferi. Na okupljanje u Metkoviću odazvalo se ukupno 40 vespaša koji iz VK Dubrovnik, VK Split, VK Zadar, VK Zagreb, VK Tuzla i VK Histria.

Susret u Metkoviću započeo je okupljanjem u Coffe & Wine baru Bacchus, nakon čega su vespaši otišli u BiH do slapova Kravica te na zajednički ručak na izletištu Čeveljuša. Praćenje maratona lađa i zajednička vožnja u nepreglednoj koloni prema Pločama bio je poseban doživljaj gostujućim vespašima. Osim druženja, ponovo je promoviran naš grad i dolina Neretve kao turistički potencijal prepun kulturne, povijesne i prirodne baštine.

U Hrvatskoj djeluje 10 Vespa klubova i to iz Dubrovnika, Umaga, Rovinja, Zagreba, Rijeke, Zadra, Splita, Metkovića, Šibenika i Varaždina, udruženih u Vespa-klub Hrvatska koji ukupno broji oko 500 članova. Nacionalni godišnji susret Crovespa uživa velik ugled u svijetu zbog sjajne atmosfere i iznadprosječne posjećenosti koja raste iz godine u godinu. Vespa-klubovi u Hrvatskoj službeno postoje još od 1962. godine i od tada sudjeluju na svim važnim vespa-susretima u svijetu. Vespa-klub Metković trenutno ima 20 registriranih članova koji redovito sudjeluju na susretima ostalih klubova.