vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Metković dobio ispostavu HGSS-a

Metković, 14.8.2016. - Jučer je u Pavlovači svečano otvorena ispostava Hrvatske gorske službe spašavanja u Metkoviću. Riječ je o novoobnovljenome objektu koji će služiti potrebama lokalnoga HGSS-a. Čast otvorenja pripala je gradonačelnici Katarini Ujdur, a u uz nju su otvorenju nazočili ministar pravosuđa Ante Šprlje i bivši saborski zastupnik Mosta Mario Klobučić.

Prostorije HGSS-a sastoje se od dnevne sobe, oružarnice, sanitarnoga čvora i ogromne spavaće sobe u kojoj se može smjestiti veći broj članova HGSS-a, koji bi kao pomoć stigli za elementarnih nepogoda. Na platou uz objekt može se smjestiti veći broj vozila i opreme.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić istaknuo je da je prije samoga otvorenja ispostave stvorena jaka kadrovska osnova koju čine ljudi s najprestižnijim spasilačkim licencama. Stručni kadar uspješno sudjeluje u helikopterskim potragama, radu sa psima, spašavanju na divljim i brzim vodama. Rekao je i to da će objekt i stručni kadar u Metkoviću poslužiti za razvoj neretvanskoga kraja u smislu adventure turizma te da se ne smije zaboraviti velika uloga HGSS-a u snježnom nevremenu 2012. godine i u poplavama 2010. godine. Za kraj je naglasio koliko je metkovska ispostava zaista potrebna i važna za Metković, kao i za šire područje.
F. Bokan