vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Šetnja mirkosvijetom

Metković, 19.8.2016. - U prirodoslovnom muzeju Metković održana je radionica Šetnja mikrosvijetom na kojoj su učenici petih i šestih razreda osnovne škole imali priliku upoznati se s radom na mikroskopu.

Učenicima su pokazani dijelovi mikroskopa i njihove funkcije, a zatim je putem Power Point prezentacije prikazana priča o životu u kapljici vode. Sami su izrađivali svježe preparate te pod mikroskopom promatrali što se sve nalazi u kapljici vode. Pronašli su papučicu, amebu te razne vrste algi kremenjašica. Promatrali su i trajne preparate poput pokožice luka, prereza kroz koru drveta, prereza kroz pamuk, nogu kućne muhe i jajašca raka. Mnoga su se djeca prvi put susrela s mikroskopom jer ga u školama počinju koristiti tek u višim razredima. S oduševljenjem su promatrala uzorke, a na kraju radionice budući su istraživači rezultate promatranja prenijeli na papir. Radionicu su vodile Petra i Matea Popović.

Ako ste propustili tu radionicu, javite se u Muzej do ponedjeljka, 22. kolovoza. Bude li zainteresiranih, radionica se nastavlja.