vijesti www.metkovic.hr

 Izbori

Na kandidacijskim listama šestero Metkovaca i još četvero Neretvana

Metković, 20.8.2016. - Pročešljali smo malo kandidacijske liste za izbor zastupnika u Hrvatski sabor, tražeći koliko na njima ima kandidata iz Metkovića i doline Neretve. Posebno nas je zanimala naša X. izborna jedinica. Zanimljivo je da dvije najveće stranke na svojim listama imaju ukupno samo jednoga kandidata iz doline Neretve.

U X. izbornoj jedinici na listi A – HSP-a četvrti je Mišo Veraja. Na Mostovoj listi prvi je Božo Petrov, a četrnaesti Mario Klobučić. Na listi koalicije SDP-HNS-HSS-HSU osmi je Stipo Gabrić. Metkovaca ima i izvan naše izborne jedinice. U VI. je na drugome mjestu Nikola Grmoja, a u XI. na šestome je mjestu Ivana Šunjić, oboje ne listama Mosta.

Od ostalih Neretvana pronašli smo Vlahu Orepića i Davora Romića, koji su prvi i drugi na Mostovoj listi u I. izbornoj jedinici. Nadalje, u X. izbornoj jedinici na listi koalicije NLSP-SH-Pokret zajedno-Orah-SU drugi je Jure Stanić iz Opuzena, a na listi koalicije HDZ-HDS deveta je Marija Vučković.

Pronašli smo još dvojicu Neretvana sa zagrebačkim adresama. To su Ivan Ćelić, 7. na HDZ-ovoj listi u VII. Izbornoj jedinici, i Mladen Bušić, 9. na listi Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti u X. izbornoj jedinici. Moguće je da je na listama još tko, no bez neretvanske adrese pa ga nismo uočili.