vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

I. VW susret u Metkoviću

Metković, 22.8.2016. - U organizaciji domaćih ljubitelja njemačkoga narodnoga automobila, protekloga je vikenda u Metkoviću održan I. VW susret Metković, na kojemu se okupilo preko 150 ljubitelja Volkswagena iz više hrvatskih i bh. gradova.

Susret je započeo u subotu u Industrijskoj ulici u krugu Metkovke, gdje su se vlasnici i ljubitelji Volkswagena okupili oko 15 sati. Uz hranu i piće te prigodnu glazbenu kulisu natjecali su se u više kategorija. Tako je održano natjecanje u dB Dragu i db Exhaustu, tj. u glasnoći automobilskoga audiosustava i glasnoći ispušnoga lonca. Pobjednik u najglasnijem audiosustavu dosegao je čak 150,1 decibela, dok je najglasniji auspuh bučio 121,8 decibela.

Uslijedila su natjecanja za najniži automobil susreta ( The Lowest car on event), a nakon toga su i stariji limeni ljubimci međusobno odmjerili uređenost na natjecanju Oldtimer time for show off. Odlukom publike na kraju je proglašen najbolji Volkswagen susreta u kategoriji The best car on event, pri čemu se ponajprije gledao interijer i eksterijer te motorni prostor. Nakon proglašenja pobjednika slijedile su igre za sve prisutne, a zabava je uz glazbeni program potrajala do kasno u noć.

Dvodnevni susret nastavio se u nedjelju, kada su vlasnici svoje automobile parkirali na ulazu u Metković. Nakon kratke stanke i dogovora uputili su se u Sportsku ulicu, u kojoj su njihovi parkirani limeni ljubimci privukli pozornost prolaznika. Za to su se vrijeme folksvagenaši družili uz kavu, a potom su se odvezli na opuzensko ušće Neretve na kojemu su se opustili uz igranje picigina i kupanje.

Pohvale organizatoru, domaćem klubu VW Team Metković, na izvrsnoj organizaciji i domaćinskoj atmosferi koju su priredili svojim gostima i sugrađanima.